Home   Onderwerpen   Wonen   Woningaanpassingen   Een aangepaste woning

Zal ik verhuizen naar een aangepaste woning?

Als woningaanpassingen niet mogelijk zijn, te duur zijn of niet helpen, is het misschien beter om te verhuizen naar een woning die al volledig aangepast is.

Het hangt van uw situatie af welk type aangepaste woning voor u geschikt is.

Heeft u moeite met traplopen?

Misschien woont u in een bovenwoning of in een woning met 1 of 2 verdiepingen. Als er geen lift aanwezig is, kunt u overwegen om te verhuizen naar een benedenwoning of een gelijkvloerse woning. Op die manier kunt u misschien ook langer zelfstandig blijven wonen.

Bent u op leeftijd?

Een seniorenwoning is een speciaal gebouwde of aangepaste woning voor ouderen. Meestal zijn de woningen gelijkvloers of is er een traplift in aangebracht.

Heeft u een lichamelijke beperking?

Als u een lichamelijke beperking heeft, zijn er verschillende woonvormen mogelijk. Afhankelijk van de mate waarin u belemmerd bent.

Verhuiskostenvergoeding

Indien u in uw woning beperkingen ervaart, die alleen opgelost kunnen worden door naar aangepaste woning te verhuizen, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een verhuiskostenvergoeding. Vraag deze ruim voor de verhuizing aan bij de gemeente.

Extra huurtoeslag

Woont u in een aangepast huurhuis, dan mag de verhuurder daarvoor extra huur rekenen. Als u in een aangepast huis woont, kunt u meer huurtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst.

Achtergrondfoto